www.konsultit.nu

Vad är en sökmotor?

En sökmotor är ett slags verktyg (program) som söker på nätet. Att använda en sökmotor får anses vara ett av de bästa sätten att finna information på nätet.

Sökmotorer såsom Google, Yahoo, MSN med flera är alltså program på internet som huvudsakligen samlar in och rapporterar information om samtliga befintliga webbsidor på nätet. När du skriver in ett eller flera sökord i sökmotorn söker denna igenom sitt register efter ”träffar”.

Vad är sökmotoroptimering?
De olika sökmotorerna är uppbyggda på liknande sätt och använder sig av automatiska program (även kallade sökrobotar eller sökspindlar) som söker igenom de olika hemsidorna.

Innehållet på hemsidorna klassificeras och indexeras av sökroboten (spindeln) samt ger de specifika hemsidorna ett värde. Den just nu största sökmotorn Google, använder ”PageRank (PR)” som benämning på detta värde.

När till exempel Googlebot (Google´s robot) besöker en hemsida för första gången, blir endast huvudsidan indexerad. En s.k. ”deep crawl” (djupsökning) av hemsidan kan ske långs senare än en månad från det att huvudsidan blivit indexerad. Under djupsökningen indexeras varje enskild undersida som är internt länkad med huvudsidan.

Klicka här för att läsa mer
om oss:

Redovisningskonsult Örebro KonsultIT.nu AB